Son er en av de eldre guttene på BCM. Han er 15 år og avslutter nå ungdomstrinnet på den lokale skolen barna våre går på. Han er født i en fattig Akha familie i en av landsbyene langt oppe i fjellene på grensen til Myanmar. Han er eldst av 5 brødre. Da han var 10 år kom han til BCM. Hans foreldre ville at han skulle få et bedre liv.

Han trives hos oss og når vi spør hva han synes er best på BCM, har han tydelige svar. Han setter pris på at det ikke er så mange strenge regler og at BCM ikke benytter seg av fysisk avstraffelse, som mange i det thailandske samfunnet dessverre enda bruker. Han har forstått at vi handler etter frihet under eget ansvar. Når vi spør han om han noen gang har gjort noe feil hos oss, kommer det tydelig et bekreftende svar. Han forteller at han tidlig under oppholdet hos oss ble forelsket i et av jentene og at han hadde møtt henne alene utenfor internatet etter at det hadde blitt mørkt. Han hadde blitt oppdaget av en av personalet, og angret seg. Han så av smilene våre at vi ikke anså feilen som veldig stor.

Sammen med ansatte og jevngamle ungdommer på BCM

Nylig skilte foreldrene seg og mammaen flyttet ut. Hun forlot alle barna sine og overlot ansvaret til faren. Han har ingen fast jobb og arbeider kun med maisdyrking og på en liten kaffeplantasje. Huset er bygget av bambus og Son håper at de snart skal få penger til en skikkelig renovering. Han skal hjem nå i sommerferien og hjelpe faren med å legge nytt tak. Takpannene har vært brukt på BCM i 25 år og nå skal de sørge for at huset til Sons familie ikke lenger tar inn vann. Son skal også hjelpe til med å passe på de yngre brødrene sine. Han hadde håpet på å tjene noen penger i sommerferien, men må i stedet hjelpe familien hjemme.

Son er et veldig godt forbilde for de andre barna vi har på BCM. Han er samvittighetsfull, arbeidsom og positiv til alt som skjer hos oss. Han skal nå fortsette med å studere markedsføring på yrkesskolen i Chiangrai. Hans store drøm er å handle med kaffe og få muligheten til å hjelpe familien ut av fattigdommen.