Det er mange som tar kontakt med oss angående barn som behøver vår hjelp på BCM. De ønsker at deres egne eller slektningers barn skal få bo hos oss slik at de skal få god skolegang og mulighet til et bedre liv. Flere av barna har foreldre med narkotikaavhengighet, foreldre i fengsel, helt fraværende foreldre, eller bare er fattige og bor langt fra skolen.

For å finne ut hvilke barn som har størst behov for å komme til oss, arrangerer vi hvert år en samling der familier kan komme og fortelle om sine ønsker. Vi intervjuer dem, lytter og vurderer deretter hvem som skal få tilbud om plass. I begynnelsen av mars arrangerte vi møtet og mange familier kom. På grunn av covid-pandemien har det vært begrenset med opptaksmuligheter de siste to årene. Det var derfor godt å kunne tilby ca. 25 barn plass til å bo på Skolehjemmet vårt. Dermed ser det ut til at alle rommene våre blir fulle.

Intervju med familier

Mange som stilte opp på samlingen

Mange fornøyde familier reiste hjem med et smil om munnen, vel vitende om at de var sikret en plass til barna sine. Livet vil forandre seg for hele familien. Barna får bedre skolegang, får bo på et trygt sted, får mange aktiviteter, god oppfølging, sunn mat og masse kjærlighet. Foreldrene eller slektninger som har ansvaret for barna, kan nå få mer tid til å arbeide og slippe å bekymre seg for sine små. Livet blir bedre for alle!

Store barneflokker fra noen familier

Neste skoleår starter i midten av mai. Det blir et spennende skoleår.