Store kontraster

Julen nærmer seg nok en gang. Tiden for familie, gaver og ettertanke. Tiden da også kontrastene i verden kanskje kommer aller tydeligst frem. Noen har det meste – men unnet seg likevel oppgraderinger når Black week pøste ut sine tilbud samtidig som ønskelisten for julen ble gjort klar. Lysene i vinduene blir tent, duften av jul fyller huset og gleden over å ha en familie gir livet et ekstra løft. Noen av oss har det særdeles bra.

Mange i verden har få eller ingen forventninger til julen som nærmer seg. Det er bare en vanlig tid i et slitsomt liv som mest omhandler om å leve fra hånd til munn.

Forventninger mot julen

Som ThAid-venn er du med på å gi noen barn og unge som kommer fra særdeles fattige familier, en mulighet til å skape forventninger både til julen som nærmer seg, og enda mer mot en trygg og god fremtid. I våre nyhetsbrev følger vi arbeidet i Thailand på nært hold. 

Innsamlingskontrollen sikrer kvalitet

Hjelpearbeid er vanskelig. Spesielt når hjelperne befinner seg 1000-vis av kilometer fra der hjelpearbeidet foregår. Med jevne mellomrom dukker det opp i nyhetene saker om økonomisk hjelp som aldri har kommet frem til dem det var tiltenkt. Utro tjenere er alltid årsaken til slike triste nyheter. Konsekvensene kan fort være ødeleggende for alt det flotte humanitære arbeidet som drives blant de fattige i denne verden.

Det er godt å vite at ThAid følger alle anbefalinger fra Innsamlingskontrollen i Norge, er representert i styret for BCM og at det hvert år er mange norske frivillige og gjester som hjelper til på Skolehjemmet vårt. Det er mange gode sannhetsvitner på at arbeidet vårt fungerer og løfter barn og unge fremover. 

Julegave til 50 Bath

Juleforberedelsene på Skolehjemmet vårt er godt i gang. Av praktiske grunner er det lørdag 22. desember som blir feiret som julaften. En av grisene våre vil bli slaktet, så det blir ekstra god mat – der innvollene er blant delikatessene. Det er også tiden for den ene dagen i året da barna våre får gaver og gir gaver til hverandre – de siste skal ikke overstige 50 Baht – eller 12 kroner. Gleden over å få og å gi skal ikke være avhengig av beløp. Det er vanskelig å finne lykkeligere barn i verden enn våre på en julaften.

Vi som sitter i styret for ThAid vil ønske alle våre trofaste støttespillere en riktig god jul og et godt nytt år. Takk for at dere står sammen med oss!

Facebook cover bilde.png


Tidligere nyhetsbrev: