Vi hadde en stor 17. mai feiring på skolehjemmet vårt i år. Ikke på grunn av at det var Norges nasjonaldag, men på grunn av oppstart av nytt skoleår for våre barn. Etter at skolene i Thailand for det meste har vært stengt de siste to årene, håper vi nå på at en bedre hverdag er tilbake igjen.

Bildetekst: Fellesbilde av barna på Huadoi

To dager før skolestart strømmet barn og foresatte inn på tunet vårt. De fleste kom på overfylte mopeder, mens andre satt bakpå en pick-up eller kom gående etter en lang bussreise. Det var stor gjensynsglede, med mange smil og mye latter – selv om maskene måtte sitte på hele tiden. Barna løp opp på sine rom som våre ansatte så fint hadde gjort i stand. På kjøkkenet var alt gjort klart til å lage mat i store gryter igjen. Det duftet godt.

Bildetekst: Lett å få seg nye venner på BCM

Blant alle barna var det mange nye ansikter. De kom med en forelder eller slektning i håp om å få en plass hos oss. En liten gutt på 7 år kom med sin farmor. Hans mamma hadde dratt til Bangkok for å finne jobb, fordi hans pappa nettopp hadde blitt dømt til 25 år i fengsel i forsøk på å smugle 1500 amfetamintabletter. To mammaer kom med hver sin sønn på 8-9 år etter at deres fedre nylig var tatt av politiet av samme grunn. Begge fedre var forventet å få livstidsdom for sine feil. Mødrene må derfor reise vekk fra sine landsbyer i fjellene for å finne arbeid og de hadde ingen som kunne ta vare på deres barn. En arbeidsløs eldre mann kom med sin datter på 7 år. Hans unge kone hadde funnet seg en ny mann og bare forlatt dem. Ingen visste nå hvor hun var.

Bildetekst: Godt å se hverandre igjen

Vi er veldig nøye med å undersøke om historiene som blir fortalt er sanne. Vi vet av erfaring at mange forsøker å få barna sine inn til oss, selv om de kunne tatt vare på dem selv. De vet at barna har det godt hos oss og at de får en fri utdannelse. Så derfor drar vi alltid og besøker landsbyene der barna kommer fra for å få historiene deres bekreftet og for å se om de virkelig har behov for hjelp.

De aller fleste historiene er dessverre sanne. Om foreldre som sitter i fengsel det meste av livet og om foreldre som bare forlater barna sine etter en skilsmisse. Det er mange forferdelig triste historier som uskyldige barn blir en del av. Det er derfor godt å vite at vi på Skolehjemmet her kan gjøre en forskjell for noen av disse små.

Vi fokuserer på en ny start og nye muligheter for hvert enkelt barn. Takk for at du er med på å gjøre arbeidet vårt her i Thailand mulig.

Bildetekst: Mange å leke med

Bildetekst: Sompong som har vært i skogen og hentet honning

Bildetekst: Alle må hjelpe til

Bildetekst: En butikk som måtte stenge ned etter Covid-19 donerte masse klær til oss

Bildetekst: Litt avkjøling i vår store badebalje etter en lang og varm dag

Bildetekst: En Thai som kommer på besøk for å gi oss gratis ananas