Tre gode jenter - Foto: Monica Flaten

Tre gode jenter - Foto: Monica Flaten

I januar kom tre unge og spente norske jenter inn portene til Skolehjemmet BCM. Flotte og hvite i huden, litt trøtte i øynene etter en lang flyreise, men med smil om munnen. Superklare for noen måneders engasjement og opplevelser i et for dem totalt fremmed land og miljø. Det var litt ulike forventninger før ankomsten. De hadde alle hørt positive ting om stedet, men de så for seg ganske dårlig standard på området og bygningsmasse, lite av engelskkunnskaper, men forhåpentligvis ganske sosiale og glade barn.

Overraskelsen var derfor stor da de skjønte at BCM bestod av et stort og flott område, med funksjonelle bygninger, sosiale og kosete barn som snakket en del engelsk allerede og systemer som fungerte svært bra. På toppen av det fikk de fine rom, bra internett og svært så god mat.

Engelskundervisning med Ingrid - Foto: Knut Inge Bergem

Engelskundervisning med Ingrid - Foto: Knut Inge Bergem

Ingrid forteller at det har vært helt fantastisk å få være sammen med så mange herlige barn i disse månedene. Det å se hvordan alle barna, til tross for utrolig vanskelige livshistorier, er lykkelige her, er helt ubeskrivelig å se og få være en del av. Fantastisk og lykke er to ord som virkelig beskriver dette stedet og alle her. For å oppsummere: Jeg har ikke ord for hvor utrolig denne opplevelsen har vært og dette stedet er.

Jentene er enige om at de ansatte gjør en fantastisk jobb. De er fire voksne som er  foreldre for 43 barn. De hjelper til med alt det som trengs. De lærer barna alt, lager mat for dem, hjelper de med leksene, kjører de til skolen, lærer de om hygiene, om å ta vare på seg selv, lage mat, rydde og vaske. Og de bryr seg om alle. De kan tydelig se at barna har tillit til de voksne og har forstått hvor viktig nettopp dette er for et sted som dette. De forteller hvor mektig imponert de er over tålmodigheten og kjærligheten alle de ansatte har for barna. De har fått se hvordan barna blir lært opp av dyktige voksne til gode holdninger og verdier. De tar vare på hverandre og har en plass der de kan få lov til å være seg selv, være barn og modnes. De har så mye kjærlighet og humor i seg. ”Hver dag gleder vi oss til å være sammen med barna og på kort tid har vi blitt utrolig glad i dem. Vi er ikke på jobb, vi har det bare veldig gøy sammen med venner.”

Julia forteller at oppholdet har lært henne masse om fattigdom og om hvordan verden ser ut andre steder enn i Norge. Gjennom oppholdet har hun lært å se verden og livet med nye øyne. Fra egne opplevelser har hun også fått forståelse for hvor vanskelig det kan være å komme til et sted der en ikke kjenner språk og kultur. Det er lett å kunne føle seg utenfor og misforstå. Det er en erfaring som de alle kan få nytte av når de kommer hjem til Norge.

Julia i lek med noen av barna - Foto: Monica Flaten

Julia i lek med noen av barna - Foto: Monica Flaten

Vennskap og lek - Foto: Ingrid Holtet

Vennskap og lek - Foto: Ingrid Holtet

Engelskundervisning med Monica - Foto: Knut Inge Bergem

Engelskundervisning med Monica - Foto: Knut Inge Bergem

Monica er tydelig på at dette er et arbeid som hun har lyst til å investere i med bønn, frivillig arbeid og penger. Hun sier at hun gjennom oppholdet har fått utvidet perspektivet sitt på verden. Hun har fått mer innsikt i problemstillinger mennesker kan stå i og hun har fått oppleve i en enda større grad hvor viktig det er å vise kjærlighet og å ha omsorg for hverandre. De er alle enige om at dette er et prosjekt de med glede vil anbefale til andre å gi sin støtte til, og de er alle sikre på at de vil komme tilbake igjen.

Det har vært et privilegium for alle på BCM å bli kjent med de tre unge damene. Deres engasjement har hele tiden vært ekte og gjennom det klarte de å nå inn til barnas hjerter og kunne gi dem både nyttig kunnskap og varm omsorg. Smilet varte under hele oppholdet. Huden ble nok dessverre litt mørkere. Og alle tårene i avskjedsdagene med barna gjorde øynene nesten like trøtte som ved ankomst. Fint å se! Takk for tiden sammen i Chiangrai.