Hjelpearbeid er fantastisk flott å være med på. Å lese om barn som har fått et nytt liv på grunn av noe jeg har vært med på, er særdeles stort. Å snakke med de samme barna, møte deres familier og bli kjent med deres bakgrunn, gir mange tanker om livet. Det kan til tider gi en surrealistisk opplevelse som nordmann å vandre i en av disse mange fattige landsbyene i Thailand, og vite at vi kan løfte mennesker ut av denne nøden. Og vi kan vite med sikkerhet at om vi hjelper barna frem, så vil de garantert hjelpe resten av familien sin frem til et bedre liv. For det ligger så dypt i kulturen her at familien er viktig. Mor og far er viktigere enn meg selv, for det var de som gav meg livet.

Hjelpearbeid er usedvanlig krevende å være med på. Å klø seg i hodet eller rive seg i håret er ganske vanlig blant dem som står i fremste rekke og leder arbeidet. Ofte harmonerer ikke intensjonene og innspillene med resultatene. Rett motivasjon kan ikke kjøpes, den må skapes. Lokale oppvekstmiljø og kulturforskjeller gjør at progresjonen i utviklingen ikke alltid følger de lagte planene. Små mennesker liker mer å leke enn å lære. Derfor er det så flott å være med på prosjekter som fungerer, tiltak som virker og å følge usikre barn som blir til målbevisste unge voksne. Selv om ikke alt vi gjør blir en suksess, opplever vi at barna og ungdommene våre får gode verdier i livet gjennom BCM.

Hjelpearbeid er avhengig av mange ledd. Noen står i frontlinjen. Andre står i ledelsen. Mange er med i støtteapparatet. Vi snakker om ansatte, styrer og givere/sponsorer. Alle ledd må fungere for at hjelpearbeidet skal lykkes. Vi er så heldige at vi kan si at dette fungerer utmerket hos oss. Covid-19 situasjonen har likevel satt sitt preg på det lokale arbeidet, der det har vært mindre aktivitet enn før. Og – ThAid har hatt en liten nedgang på inntektene gjennom året. Det kan ha sin naturlige årsak i at noen har fått mindre å rutte med eller har blitt mer forsiktige med sin givertjeneste. Vi har likevel et lite håp om at vi kan få inn en liten julegave fra våre trofaste givere, slik at vi kan komme inn på samme nivå som i fjor.

Har du et ønske om å gi penger til noe meningsfullt denne jula, så kan en gave til BCM og ThAid være en god løsning.


JULEKORT

Julekort_icon.png

Vil du støtte oss ved å kjøpe julekort som du kan gi til dine venner, kollegaer eller familie? Du kan gjennom dette være med å finansiere skolegangen til barna ved BCM.

Les mer


STØTT OSS VIA BANK

Bank.png

Du kan gi en gave ved å overføre ønsket beløp eller sette opp månedlig trekk direkte til vår donasjonskonto. ThAid er godkjent for skattefradrag og medlem av Innsamlingskontrollen.

Bank: DNB
Kontonummer: 1503 14 35576
Kontonavn: Thaid


STØTT OSS VIA VIPPS

Vipps.png

Du kan også støtte oss ved å overføre penger via Vipps til 13729 eller Thaid.
Med Vipps kan du enkelt sende penger fra mobilen din, uansett hvilken bank du har.
(DNB tar 1,5% av beløpet ved bruk av Vipps)


START DIN EGEN INNSAMLING

Facebook.png

På Facebook kan du nå enkelt starte din egen innsamling for ThAid hvor du kan invitere familie, venner og kollegaer til å delta.

Start innsamling


DIGITALT GAVEKORT TIL ANSATTE

GiGavenVidere.png

ThAid er en av organisasjonene som er med i det nye initiativet som heter Gi Gaven Videre og som tar opp kampen mot meningsløse firmagaver! Her kan du lese litt om hva initiativet innebærer, hvem som har står bak og hvordan en kan bidra:

Les mer