Nytt Team - Ida, Kaja, Andreas, Ellinor og Sunniva. Fellesbilde foran det hvite tempelet.

Endelig er de tilbake!
Studentene fra Bibelskolen i Grimstad har vært sterkt savnet siden pandemien gjorde sitt inntog i mars 2020. Livet på Skolehjemmet BCM har enkelt å greit vært kjedeligere uten dem.

Med sin ungdommelige glød og energi sørger de for at hverdagen til barna våre blir fylt med meningsfulle, opplærende og morsomme aktiviteter. I år er det i tillegg til Engelskundervisning aktiviteter som svømming, frisbee-golf, geografi, kor, dans og håndarbeid – og mye vanlig lek. Det blir ofte høylytt når aktivitetene står på – både med rop og latter. De ansatte gleder seg over at barna koser seg og at de selv slipper å stå for alle aktivitetene.

I tillegg til aktivitetene har studentene andre gjøremål når barna er på skolen. De tar del i de daglige gjøremålene på Skolehjemmet som å holde rent og stelle i frukt – og grønnsakshagen, hjelpe til med servering og oppvask på bakeriet vårt i byen og ha noe engelskundervisning på den lokale skolen. Til gjengjeld får studentene en opplevelse for livet med å være en del av staben som arbeider her. De får lært mye om fattiges menneskers liv, om utfordringene med å leve i en annen kultur, språkundervisning og et innsyn i hvordan verdens goder er så skjevt fordelt. De får oppgaver som skal gi dem personlige utfordringer og forhåpentligvis perspektiver som vil følge dem resten av livet. I over 4 måneder har vi gleden av å ha teamet her og vi tror og håper at det skal være til gjensidig glede.

Ida og Kaja arbeider på rismarken sammen med noen av barna

Teamet på besøk i hjemmet til to av barna våre

I skrivende stund starter advents- og juleforberedelsene. Det blir julekalender for barna – der alle barna i løpet av adventstiden får en pakke til en verdi rundt 50 baht (15 kr). Det blir julekonsert på bakeriet og selve julaften blir det aktiviteter fra morgen til kveld. Vi håper at både store og små, både Thaier og Nordmenn, får en fin advents- og juletid sammen.

Teamet har adventskalender