Hei, det er Tanin. Husker du meg? Jeg bodde på BCM frem til for 5 år siden. Jeg har mistet jobben min og jeg er den eneste som kan forsørge mor og bestemor og noen andre familiemedlemmer som jeg bor sammen med. Nå kan vi ikke betale husleien lenger og jeg vet ikke hva vi skal gjøre. Kan dere hjelpe meg?

Covid - Family mart.jpg

Dette er en av de dystre konsekvensene av Covid i fattige land der de ikke har så gode sosiale ordninger. Thailand har veldig få smittede og døde på grunn av ekstremt strenge smittevernsregler, der det blant annet kreves 15 dager i karantene før en slipper inn i landet. Konsekvensene blir imidlertid brutale: Turistene kommer dermed ikke inn, hoteller, restauranter og mange andre vanlige arbeidsplasser blir stengt ned og folk mister jobbene sine. Mister de inntekten kan de heller ikke betale husleien og dermed havner de på gata. Økningen av antall uteliggere er enorm, og det kommer stadig opp nye papp – og blikkhus, til og med på ledige plasser i det sentrale bybildet. Det hjelper heller ikke at vaksineringen stadig blir forsinket på grunn av udyktige og korrupte politikere.

Covid - nye boliger 1.jpg
Covid - Nye boliger 2.jpg
Covid - Nye boliger 3.jpg

Så vi fortsetter her – enda strengere enn hjemme i Sverige og Norge – med å bruke maske, sprite hendene og unngå for mye menneskelig kontakt. Både barn og voksne må bare akseptere at det meste av det som er morsomt i livet er stengt ned for en periode. Vi håper – kanskje enda mer enn der hjemme – at elendigheten snart er over så vi kan vende tilbake til slik det var før. Forhåpentligvis har pandemien lært oss å sette mer pris på det normale livet, være mer takknemlige for vårt sosiale velferdssamfunn og bli enda rausere med å dele av våre goder til de som trenger det rundt omkring i verden.

Tanin var flink og heldig og fant en løsning på problemene for han og hans familie. Mange andre er ikke like heldige.