15. november åpnet endelig vår lokale skole som normalt. For første gang i løpet av 2021. Før det har skolen vært åpen i perioder, men bare for små grupper av elever om gangen. De ansatte trakk et lettelsens sukk. Nå skulle de endelig kunne ta det litt rolig på dagtid mens alle barna var på skolen. Det er krevende når over 40 barn mellom 6 og 15 år er hjemme hele dagen, våkner tidlig og er fulle av energi.

Salighetsfølelsen varte i nøyaktig 10 dager. Sønnen til en av de ansatte (9 år) ble smittet av Covid. Dermed ble både BCM og hele den lokale skolen stengt igjen. Ingen andre, verken barn eller ansatte ble smittet.

Situasjonen oppsummerer 2021 i Thailand og på BCM på en god måte. Det har vært et krevende år for arbeidet vårt, først og fremst på grunn av at de ansatte har hatt en stor belastning gjennom lange arbeidsdager. Usikkerheten fra Covid-situasjonen har samtidig gjort det vanskelig å legge gode planer. Videre har vi BCM i løpet av året ikke hatt besøk utenfra som har gitt gode impulser og bidratt med fine aktiviteter for barna våre. Økonomisk har året heller ikke vært noen suksess. Siden frykten rundt Covid har holdt grensene til Thailand delvis stengt og dermed turistene borte, har det ført til at vi har gått i underskudd på bakeriet vårt. Noen av sponsorene våre i Norge har også hatt krevende tider. Heldigvis har vår gruppe med faste givere i Norge vært trofaste. Det har reddet oss.

Det viktigste for oss å formidle til dere nå når julen nærmer seg er dette: Barna våre på BCM har det helt fantastisk bra. De har gode voksne rundt seg som tar seg av alt fra matlaging og aktiviteter, til leksehjelp og trøst når noen har slått seg eller savner mamma. Barna har fine og rene rom, og lekeplass rett utenfor døra. Og en haug med lekekamerater. Noen er så heldige at de til og med har søsken hos oss. Alle får 3 gode og sunne måltider hver eneste dag. Kjeder de seg, så får de ikke tilbud om å leke med verken mobiltelefon eller nettbrett, men finne på noe kreativt selv. Det er de flinke til.

Alle på BCM ønsker dere alle en riktig god og fredfull juletid, og et stort ønske om at det nye året skal by på forsoning, fred og fremgang over hele vår vakre klode.

Tusen takk for at du har vært med på å gjøre livet til mange barn mye bedre.