I Thailand finnes mange innsekter som vi ikke naturlig har i Norge. Blant dem er termitter som det finnes mange forskjellige typer av. En av sortene svermer i tusenvis nå i regntiden, flyr rundt som i blinde og er for mange av oss ganske ekkelt å se på. Slik ikke for alle Thaier. Noen ser på dem med penger i blikket. Kiloprisen er rundt 300 kroner og de blir servert som delikatesser. Barna våre på skolehjemmet fanget og samlet dem i poser som de ansatte solgte på markedet. Det ble mye søtsaker ut av de pengene.

Ungene viser stolt frem fangsten – Foto: Sirilak Retaipeimlert

Ungene viser stolt frem fangsten – Foto: Sirilak Retaipeimlert

Termitter i bøttevis – Foto: Sirilak Retaipeimlert

Termitter i bøttevis – Foto: Sirilak Retaipeimlert

En annen termittsort er ikke like populær. Det er den som spiser opp hus fra innsiden. De hadde gått løs på taket på bakeriet vårt, og takplatene var i ferd med å løsne – til stor fare for kundene våre. Så det måtte rives og vi erstattet taket med aluminiumoppheng og gips. Vi benyttet sjansen til å få frisket opp alt treverk og andre malte flater. De gamle lampene ble også byttet ut med moderne LED lamper. Det ble et flott resultat, og hele stedet ser nå mer innbydende og rent ut enn før. Termittene ble ikke lagt til i menyen.

Bakeriet under oppussing – Foto: Knut Inge Bergem

Bakeriet under oppussing – Foto: Knut Inge Bergem

Bakeriet etter oppussing – Foto: Knut Inge Bergem

Bakeriet etter oppussing – Foto: Knut Inge Bergem

Bakeriet - fornøyde ansatte og ungdommer – Foto: Knut Inge Bergem

Bakeriet - fornøyde ansatte og ungdommer – Foto: Knut Inge BergemTidligere nyhetsbrev: