En rådende oppfatning i de fleste bistandsmiljø er at den beste veien ut av fattigdom går gjennom utdanning. Vi i ThAid deler denne oppfatningen og har som mål at alle våre barn på BCM minst skal fullføre 12 års skolegang. Noen av dem vil gjerne gå lenger. Sonans Utdanning, tidligere Sonans Privatgymnas, har tatt et spesielt ansvar for denne gruppen.

Sonans Utdanning har de siste årene blitt en av de viktigste sponsorene for ThAid og BCM. De har gjennom sin støtte hovedfokus på ungdommene våre på Studenthjemmet. Gjennom konkrete støtteordninger både til hjemmet og til enkeltpersoner, ønsker de å motivere ungdommene våre til å ta riktige valg for fremtiden. I år gav Sonans Utdanning stipend til de 4 studentene BCM har som holder på med sin Bachelorgrad. Stipendet er på 10.000 kroner til hver. Det er mye penger for ungdommer som kommer fra fattige kår og som verken har rike foreldre eller Statens Lånekasse i bakhånd.

En lykkelig studentgruppe som er klare for å fullføre sin Bachelorgrad. Guttene studerer til å bli bygningsingeniører, mens jentene har valgt markedsføring og regnskap.

En lykkelig studentgruppe som er klare for å fullføre sin Bachelorgrad. Guttene studerer til å bli bygningsingeniører, mens jentene har valgt markedsføring og regnskap.

Studentene ble invitert til bakeriet vårt der de fikk overbrakt den gode nyheten. De ble særdeles lykkelige og forteller at en slik sum penger er nok til å dekke utgiftene for mange måneder. Bekymringen for penger ligger alltid i bakhodet, sier de, sammen med frykten for ikke å lykkes i studiene. Så snart studiene er ferdige og de får seg jobb, kommer ansvaret for også å hjelpe familien sin. De vet at foreldrene deres forventer å bli tatt vare på både sosialt og økonomisk. Det er et krevende liv som venter dem. Men denne dagen var fokuset på stipendet. De sender alle varme tanker og en stor takk til Sonans Utdanning.