For 7 måneder siden begynte vi på Bibelskolen i Grimstad (BIG). Kun to av fem kjente hverandre fra før, men etter blåtur, Oslotur, utflukter og hverdager på BIG, var vi bare så fornøyd med dette teamet og veldig klare for å dra sammen til Chiang Rai.

7. november kom vi til BCM hvor ungene hadde fått lov til å være lengre våkne for å kunne si hei til oss før de gikk for å legge seg. Det første som møtte oss, var de største smilene vi har sett på lenge. Vi gikk en navnerunde og trodde aldri i verden at vi kom til å huske disse vanskelige navnene som vi aldri hadde hørt før.

Men nå står vi her 4 måneder senere, kan alle navn, gir hverandre klemmer hver dag, smiler, leker og har det så gøy i sammen. Dette oppholdet har vært så lærerikt!

Geografiundervisning

Disse fantastiske barna har vi fått tatt med til svømmebasseng, kino, badet flere ganger i en stor foss, dratt på mange markeder og dyreparken i nærheten av BCM. Så gøy å ta dem med på utflukter, men hjemme på skolehjemmet finner vi på veldig mange gøye ting også.

Vi begynte å ha ulike klubber med barna hvor de kunne være med på håndarbeid, dans, geografi, trening, frisbeegolf og kor. Dette var ting som vi i teamet likte godt fra før og ville gjerne gi dette videre til barna.

Barna lærer håndarbeid

På blomsterfestival

På tur til et vannfall

Ellers går det veldig mye i fotball (vi har aldri klart å vinne over noen av barna her i fotball), volleyball (hvor vi er hakket bedre fordi volleyballnettet når til brystet vårt), fellesdanser, brettspill (med barn som har fryktelig konkurranseinstinkt), badminton (enda en sport vi taper i) og andre leker som vi har tatt med oss fra Norge.

I tillegg har vi noe vi kaller «talkgroups» tre ganger i uken. Her er vi delt inn i 5 grupper med forskjellig grader av ferdigheter i engelsk. Målet her er å bli bedre på å snakke engelsk sammen.

Thai undervisning med lærer Suree

Vi har også prøvd å lære oss litt thai. Det må sies at det er et fryktelig vanskelig språk å lære seg, men veldig gøy å kunne kommunisere litt med barna på thai også!

Hver søndag har vi hatt søndagsskole med de minste barna hvor vi forteller en historie fra Bibelen (enten med dramatisering eller bilder), og så leker vi etter det.

På dagtid når barna er på skolen, så har Ida, Sunniva og Ellinor vært på bakeriet to ganger i uken, Andreas som har jobbet med dagligdagse ting på BCM og Kaja som har vært på skolen for å hjelpe med engelskundervisning der. På bakeriet har vi truffet mange turister og backpackere som gjerne har slått av en prat med. På BCM har Andreas bygd flåte som barna bruker i fiskedammen og på skolen kom det litt som et sjokk at til og med engelsklæreren på skolen ikke kunne snakke særlig godt engelsk. Men dette har Kaja klart å håndtere veldig bra!

I januar samlet vi inn penger fra familie og venner i Norge. Som en siste avslutning på oppholdet vårt her fikk vi derfor ta med barna til sjøen. Dette var en utrolig stor opplevelse. Kun ett av barna hadde sett sjøen før! Vi tok bussen fra BCM. Her dro vi på omvisning i Ayutthaya med guide, deretter øytur, delfinshow, akvarium og til slutt badeland. Mange fikk oppleve ting som de aldri hadde sett før, som en tunell, spise med kniv og gaffel, strand og saltvann, og skrukkete tær når man bader lenge. Veldig gøy og lærerikt for både barna og oss!

På strandtur for første gang i livet

Alle jentene med nye badedrakter for anledningen

Sandlek

Bananbåt ble en hit for liten og stor

Bananbåttur med hyl og latter

Vi visste ikke mye om BaanChivitMai før vi kom hit, men å se hvor god hjelp de får her og den store muligheten de har med å få skolegang, mat, aktiviteter og så god omsorg, er så fantastisk arbeid som drives her!

Gjørmelek

Dette stedet, disse barna og ansatte her kjenner vi alle har satt utrolig dype stor i våre hjerter. Alle barna har en utrolig sterk livshistorie fra tidligere, så det at de fortsatt klarer å være så gode mot alle andre de har rundt seg er sterkt å se. Vi kommer til å ta flere ting vi har sett og opplevd her med oss videre i livet og vi har lært så mye av dette oppholdet.

Vi håper på å kunne komme tilbake hit igjen om ikke så lenge, for det blir med tungt hjerte å dra fra denne flotte plassen!

Takk for dette fantastiske oppholdet, hilsen Ida, Kaja, Sunniva, Andreas og Ellinor.