Vi var spente da vi satte kurs for Gardermoen tidlig en søndag i januar. Datteren vår Marte, går på Bibelskolen i Grimstad (BiG) dette året, og på team sammen med fire andre, hadde hun vært på BaanChivitMai siden november. Marte og ei venninne fra BiG-teamet hadde en liten ferie-periode i Krabi nå. Vi møtte dem der og var sammen tre dager. Dette var vårt første møte med Thailand. Hyggelige mennesker, deilig temperatur, fine strender, god mat.

Så gikk turen til Chiang Rai og BaanChivitMai. Endelig! Vi hadde fått beskrivelser av stedet både fra Marte og via BiG-teamets video-blogg, men å se det med egne øyne, gledet vi oss veldig til.

Gjester i aktivitet – Foto: Jan Erik Håland

Gjester i aktivitet – Foto: Jan Erik Håland

Vi ble ikke skuffet! Vi ble møtt av en flokk herlige unger. Smil, latter og livsglede! Guro (11) ble umiddelbart tatt med på danseøvelse av jenter på hennes alder. Det var forberedelser til en opptreden som skulle være lørdag kveld.

Vi ble installert i eget hus sammen med andre foreldre til BiG-teamet som var på besøk. I løpet av kort tid ble vi invitert med i aktivitetene, både med engelskundervisning, fotball og lek. Mye engasjement og latter. En av kveldene var det forestilling for oss som var på besøk, med sang og dans – der mange av barna hadde kledd seg i sine stammedrakter.

To av dagene var vi på utflukt. Den ene sammen med barna til et fossefall i jungelen. Den andre dagen tok Knut Inge oss med til noen flotte templer, på båttur på elva og elefantridning i en Karen landsby. Deretter besøkte vi en stammelandsby som flere av barna kom fra. Her hadde de fått strøm for bare to år siden og husene var av bambus. Vi ble servert nydelig mat og sterke historier fra hvordan oppveksten og livet i landsbyene kunne være. Dette var veldig fjernt fra vår egen oppvekst og gjorde sterkt inntrykk på alle. På veien hjem dro vi innom BaanChivitMais studentsenter. Her holdt håndverkene på med ferdigstillelse av husene, og Knut Inge delte sine drømmer for stedet. Veldig spennende!

Spente jenter før pubertetsundervisningen – Foto: Knut Inge Bergem

Spente jenter før pubertetsundervisningen – Foto: Knut Inge Bergem

De siste dagene denne uka var vi på barnehjemmet. Anita, som er sykepleier, holdt sammen med Marte, kurs om puberteten for de eldste barna. Ett kurs for jentene og ett for guttene. Det ble også tid til å hjelpe med å lage gardiner til gutteinternatet, samt å hjelpe til på computer-rommet og vedlikeholde det trådløse nettverket på området. Det var givende å kunne være til nytte.

Gjester i ball-lek – Foto: Jan Erik Håland

Gjester i ball-lek – Foto: Jan Erik Håland

Guro fikk mange venninner og ville ikke reise hjem igjen. Joakim (17) tilbragte hver kveld på fotballbanen sammen med gutter i alle aldre. Her ble alle inkludert! Om du var 5 eller 16 spilte ingen rolle.

Uka på BaanChivitMai var fantastisk. Barna var utrolig imøtekommende og blide, og de viste tydelig at de brydde seg om hverandre. De ansatte gjorde at vi følte oss velkommen fra første stund. Kveldene sammen med barna der vi pratet, lo, lekte og gjorde lekser med dem, vil vi aldri glemme.

Gjester på besøk med Viking drakter og fotballsko til alle – Foto: Oda Vik

Gjester på besøk med Viking drakter og fotballsko til alle – Foto: Oda Vik

Vi håper vi får komme tilbake til BaanChivitMai om ikke så lenge.
Tusen takk for oss!!

Hilsen Guro, Joakim, Anita og Jan Erik HålandTidligere nyhetsbrev: