Sunne grønnsaker i anmarsj

Sunne grønnsaker i anmarsj

Stor forskjell

For oss i Skandinavia er det viktig hva vi spiser. Vi tenker gjerne at norsk mat er best og mest næringsrik. Fisken skal helst være fersk i fra Norskehavet og grønnsakene skal helst ikke ha en eneste antydning til en brun flekk. Best før datoen sjekkes og er som en hemmelig kode for å gi oss god helse og et langt liv. 

Kylling full av antibiotika

Thai mat er verdensberømt for sin smak og sin sunnhet. Det handler selvfølgelig også om hvilke ingredienser som brukes. Dessverre viser nyere forskning at Thailand er ett av de landene i verden som har den mest genmanipulerende maten. Kyllingene som spises hver dag er fulle av antibiotika og frukt og grønnsaker sprøytes mye mer enn det som sunt er. Kontrollen i Thailand er på et lavmål i forhold til slik den er i den vestlige verden.

Økologisk mat på BaanChivitMai

Vi tenker at det er viktig at våre barn ikke bare får kvalitet i fasiliteter, omsorg og undervisning. De skal vite at de får i seg så sunn mat som mulig også, slik at de kan holde seg friske. Det er godt for de ansatte og besøkende å vite også.

Friske høner som gir flotte egg

Friske høner som gir flotte egg

Barna hjelper til med å plukke 30-40 egg hver dag

Barna hjelper til med å plukke 30-40 egg hver dag

Den beste løsningen er at vi dyrker mer selv og avler opp egne dyr til mat. Da har vi kontrollen selv. Vi har derfor nå startet opp med flere nye prosjekt. Ris har vi hatt lenge. Nå dyrker vi også mange typer grønnsaker og frukt, får egg fra egne høns, fylt en dam med tusen småfisk og har griser som får matavfallet vårt. Videre er planen å starte opp med en kylling farm slik at vi skal bli selvforsynt med kjøtt. Alt skal gjøres så økologisk som mulig. Samtidig skal barna være med stellet, slik at de kan lære hvordan vi tenker og hvordan det kan gjøres. Det kjennes godt å ha kommet i gang med denne sunne forandringen.

Gutter som hjelper til med foring av fisk

Gutter som hjelper til med foring av fisk

Grisene.JPG
Flotte griser som blir foret med matrestene fra kjøkkenet

Flotte griser som blir foret med matrestene fra kjøkkenetTidligere nyhetsbrev: