To eldre mennesker kom for noen år siden gående inn på tunet på BCM, leiende på to små gutter, 5 og 7 år gamle. Det var brødrene Geng og Gao. Far var nettopp blitt fengslet for narkotikabruk og mor hadde fått seg ny kjæreste og dermed forlatt barna. Det gamle ekteparet som var besteforeldre til barna, fortalte at de ikke hadde krefter eller penger til å ta vare på de små og ba oss pent om BCM kunne hjelpe dem. Det ble begynnelsen for et nytt liv for brødrene.

Bildetekst: Geng som vi husker han da han bodde på BCM

Bildetekst: Geng som vi husker han da han bodde på BCM

Guttene kom under de trygge vingene til Da og Abba, forstanderparet som den gang var uten egne barn. Det var gode og flinke gutter som fant seg godt til rette på skolehjemmet og tok velvillig del i alt av undervisning og aktiviteter. Gjennom årene på BCM fikk de besøk av mor bare en eneste gang, mens far besøkte dem jevnlig. Geng og Gao uttrykte mange ganger en stor sorg over at mor bare forlot dem da de var små, ikke besøkte dem og ikke ønsket kontakt med dem – selv etter at de ble tenåringer og voksne. Far besøkte dem jevnlig etter at han kom ut av fengsel og fant seg en ny ektefelle. Geng og Gao fikk etter hvert en halvsøster, rundt 15 år yngre enn dem selv.

Geng fullførte for 4 år siden fagbrev i bygningsarbeid i Chiangrai, forlot BCM og fikk seg arbeid sør i Thailand. Gao ble værende hos oss og hadde satt seg som mål å ta en bachelor grad innenfor ingeniørfaget. For 2 år siden ble livet til Geng totalt forandret. Han hadde da nettopp fylt 21 år. Far døde av kreft og Geng måtte som eldstemann forlate sitt arbeid og dra tilbake til landsbyen oppe i fjellene på grensen til Laos. Der fikk han ansvaret for å ta vare på de gamle besteforeldrene, for lillesøsteren på 5 år og for å dyrke marken som familien eide. Hele familien var avhengig av at Geng gjorde jobben. Mor til lillesøster, og enke etter faren, hadde forlatt landsbyen for å finne seg arbeid andre steder og sende penger hjem. Geng tok ansvaret seriøst og gjorde en flott jobb for familien.

Bildetekst: Geng som voksen ung mann

Bildetekst: Geng som voksen ung mann

I begynnelsen av august i år omkom Geng i en tragisk motorsykkelulykke like ved landsbyen sin. Han døde momentant. Fortvilelsen i den belastede familien var enorm. Gao måtte avbryte utdannelsen sin, flytte ut av BCM sitt studenthjem og ta over oppgavene til Geng hjemme i landsbyen. Gao beskriver sorgen etter brorens død som en dyp og intens smerte.

Ansatte på BCM og ungdommene på studenthjemmet minnes Geng som en sprek ung mann, klok, arbeidsom, omsorgsfull, frisk i diskusjoner og med masse livsglede. Han besøkte BCM jevnlig og gav oppmuntrende ord til barna våre der. Han vil bli dypt savnet.

Vi minnes Geng med kjærlighet og vår omtanke går til hans familie.