Det har blitt nytt liv på BCM nå i mai. Og ikke minst mye mere liv. Helgen 13. og 14. mai kom det masse biler og mopeder inn på tunet med forventningsfulle barn og voksne. Et nytt skoleår skulle starte og 23 nye barn hadde fått plass hos oss. Dermed er det 52 barn – inkludert de ansattes barn – mellom 7 og 14 år som skal campere sammen det neste året på Skolehjemmet. I tillegg er det 6 ungdommer fra 15 – 19 år som bor på Studenthjemmet. Alle barna kommer fra fattige familier fra små landsbyer oppe i fjellene rundt Chiangrai. Alle familiene drømmer om et bedre liv for seg og sine.  Alle familiene ønsker at BCM skal hjelpe dem til å løfte dem ut av fattigdommen. Ikke ved å gi dem penger, men ved å gi barna god veiledning og skolegang, samtidig som de voksne får tid til å ta seg mer arbeid og tjene mer penger.

Mange kom samlet fra en landsby

Noen hadde mye med seg - andre hadde bare en plastpose

Hele søskenflokken har fått plass

2 søstre har fått plass

6 studenter for dette skoleåret - 2 nye

 

Det ble en inspirerende første helg, der barna følte seg frem med nye søsken og et nytt hjem. Omtrent som en sommerleir hjemme, der barn går og føler litt på hverandre. Noen testet grensene med det samme, men stort sett har alle barna oppført seg eksemplariske mot hverandre og mot de voksne. Når 50 barn i den alderen bor sammen så tett, er det ganske fantastisk at slåssing og høylytt krangling nesten er fraværende. Noen av de yngste guttene prøvde seg en av de første dagene med å forsyne seg litt ekstra fra mango-trærne, men fikk tydelig og raskt beskjed fra de eldre og mer erfarne guttene at det kunne de bare slutte med å gjøre. Hos BCM delte vi på godene – som i en storfamilie. Noen skrubbsår blir det fort med en slik gjeng, og derfor viktig å ha noen trygge voksne som kan stelle sår og trøste. Trøst måtte også noen av de minste ha de første kveldene da det ble mørkt og sengetid, og mamma og pappa ikke var der.

Abba i gang med å lære barna sanger

Første måltid i matsalen

Utdeling av klær fra Sverige

Det virker som at alle barna var forberedt på hva de ville møte hos oss og at det å komme hit var som å vinne en fin premie. Nå er det et felles ansvar noen av oss har fått, for at barna skal få det godt hos oss på Skolehjemmet i Chiangrai. Vi som arbeider der og de som kommer som frivillige har praktiske oppgaver å gjøre. Hjemme har vi gode, faste givere som sørger for at vi kan fortsette med å invitere vanskeligstilte barn til å komme og bo hos oss. Det er ganske rørende å se livet og gleden i barneflokken vår som boltrer seg rundt på Skolehjemmet når vi vet hvilken bakgrunn de aller fleste kommer fra. Vi håper og tror at vi skal få et godt nytt skoleår i Chiangrai.

Små og store hos BCM 2023