19. november var det Loy Gratong. En av de store buddhist dagene i Thailand. Alle store arrangement var avlyst på grunn av Covid. Vi hadde en liten markering på BCM, der mange av barna hadde laget deres egne kurver og vi sendte dem ut på fiskedammen vår.

Lørdag 20. november var det arbeid på formiddagen. Barna samlet inn strårestene («høy») fra rismarkene. Disse ble så lagt inn i skolebussen og så fraktet til fiskedammen. Der ble de lagt i et hjørne av dammen. «Høyet» fungerer som mat for fiskene og til å rense vannet. Etter arbeidet var det tid for å bade i fiskedammen.

Det har vært mye fritid for barna det siste året. Så det er viktig at de klarer å aktivere seg selv. Strikk har vært årets hit. Ikke bare hoppe-strikk, men de små vanlige strikkene. Utrolig hvor mange kreative og morsomme leker som kan gjøres med dem. I tillegg har vi mye bambus på området. Med litt hjelp fra de voksne tar det ikke så mange minuttene å lage stylter – uten kostnader.

Lørdag 18. desember vil vi feire jul på BCM. Det blir tradisjonelle leker på dagtid og god julemiddag, pakker og underholdning på kvelden. Det er en dag alle barna gleder seg til.