Det er høysesong for turister i Thailand i månedene januar – mars. Vanligvis. Månedene der overskuddet for restauranter og overnattingssteder skal sikres. I år er det helt annerledes. Det er stille i gatene og svært lite turister å se. På bakeriet vårt er det også stille. Vanligvis yrer det av kunder på denne tiden av året som sørger for at driften går med et pent overskudd. I år vil vi ganske sikkert gå med underskudd, sammen med resten av spisestedene i Chiangrai. Vi er heldige som eier bygningen selv, slik at vi slipper å betale husleie. Så derfor er det ingen krisestemning enda, men vi håper at Corona-plagene skal forsvinne så fort som mulig.

KONSEKVENSER FOR BCM AV CORONA-VIRUSET.jpg

De fleste skoler i Chiangrai måtte ta tidlig sommerferie på grunn av faren for virus-smitte. Hos BCM avlyste vi det årlige foreldremøte. Frykten er stor, gode munnbind er ikke lenger mulig å få tak i, og mange vil helst bare holde seg hjemme. Nå er det allerede frykt for at skolene ikke kan starte opp igjen som planlagt i midten av mai. Den aller største frykten er likevel at vanlige folk skal miste arbeidet sitt, og dermed ikke ha penger nok til mat. NAV finnes ikke i Thailand og alle må stole på familiene sine.

Smittefare har også gjort det vanskelig for oss å få gjennomført alle intervjuene for opptak av nye barn for neste skoleår. Noen av søkerne har kommet på besøk til skolehjemmet. Men noen av de ansatte fra BCM må også i løpet av den neste måneden besøke landsbyer selv for å intervjue barn til de ledige plassene vi har. For familier med barn som trenger vår støtte finnes det massevis av.