Hvem er Vibeke Veiseth? 

vibeke.jpg

Jeg er 45 år og opprinnelig adoptert fra Sør-Korea til Norge da jeg var 5 måneder. Familien min som bestod av mor, far og en 3 år eldre søster bodde da i Molde med farslekt fra Sunnmøre og morslekt fra Danmark. Senere flyttet vi til Lørenskog, litt utenfor Oslo, da mor jobbet som anestesi- og operasjonssykepleier på Sentralsykehuset i Akershus (nå Ahus). Der vokste jeg opp i gode og trygge omgivelser og gikk på barne-, ungdoms- og senere videregående skole i området.

Senere ble det høyere utdannelse ved Handelshøyskolen BI og et år i Canberra, Australia.

Nå er jeg gift med Frode på 15 året, vi har to barn på 7 og 9 år og er bosatt i Bærum, rett utenfor Oslo.

Når ble du kjent med BCM og hvor lenge har du vært engasjert i ThAid?

Jeg ble kjent med BCM i 2002 da jeg studerte ett år i Australia. Jeg ble veldig positivt overrasket over å bli kjent med Knut Inge og det engasjementet som han sakte men sikkert hadde startet opp sammen med andre studenter fra Norge og hvordan de bidro med å kunne gjøre en forskjell for og støtte sårbare barn i Thailand.

Hvorfor er du engasjert? 

Jeg er engasjert først og fremst fordi det er veldig givende å kunne hjelpe barn som ikke har fått hjelp til et like godt liv som meg selv. Som mor til 2 barn, rører det meg ekstra mye å bruke dette engasjementet til å hjelpe andre barn slik at de får mulighet for tryggere omsorgsrammer, elementære ferdigheter og en mulig skolegang.

Har norske barn noe å lære fra barna i Thailand?

Jeg tror at både barn og voksne har mye å lære fra andre generelt, også Thailand. Ved å forstå hvordan barn og voksne lever og har det i andre samfunn, vil barna få en bedre forståelse for hvor ulik og hvilke forskjeller det er i verden. På den måten kan de selv gjøre seg opp en mening i forhold til egne verdivalg når de blir større, og hvordan de selv kan påvirke samfunnet i en retning som de mener er riktig. 

Hvordan ønsker du at ThAid skal utvikle seg videre og hva kan du bidra med?

Jeg ønsker at ThAid skal opprettholde det sterke fundamentet vi har i dag gjennom faste givere og det menneskelige engasjementet som ligger bak hver krone vi samler inn. Noen av de viktigste grunn-stenene er alle de støttespillerne som hjelper BCM med å opprettholde det tilbudet vi har for barna som er hos oss i dag.

I tillegg ønsker jeg at vi skal videreutvikle vårt samarbeid med noen flere aktører slik at vi også har noen større faste langsiktige givere som gjør at vi kan planlegge investeringer som det måtte være behov for videre. Jeg tenker da for eksempel på forbedringer på eksiterende bygg, behov for nye bygg osv. Det er «infrastruktur» som krever midler utover det som dekker driftskostnader som BCM har i dag og som størsteparten av innsamlingene våre går til å dekke i dag.

Jeg håper å kunne bidra med å få flere givere med og en enda større kunnskap om det arbeidet som BCM gjør. I tillegg så håper jeg å kunne være et godt medmenneske for både de andre i styret til ThAid, BCM ansatte og alle våre flotte støttespillere.   



Tidligere nyhetsbrev: