I vår åpnet dørene til mathallen Oslo Street Food, i lokalene til Torggata bad. «Målet er at den nye mathallen blir en sosial møteplass for matglede og matkultur. Vi har gledet oss lenge til å fylle stedet med mennesker», sa gründer Wilhelm Larsen rett før åpningsdagen.

Styretleder i ThAid og daglig leder på BCM sammen med Silk Road - Foto: Per Ramsö

Styretleder i ThAid og daglig leder på BCM sammen med Silk Road - Foto: Per Ramsö

Silk Road er en del av Oslo Street Food-prosjektet, de hadde i sommer food truck på flere festivaler og åpner restaurant på Skillebekk i disse dager.

Etisk og miljømessig bærekraftig matopplevelse! Silk Road har fokus på organiske lokale ingredienser - og en helt plantebasert meny. Gründer og eier i Silk Road, Jaime Docherty tok kontakt med ThAid for å donere 3kr fra hver rett de selger til vårt skolehjem i Thailand. ThAid etablerte med dette et samarbeid med Silk Road.

ThAid oppfordrer alle matglade støttespillere til å ta turen innom food truck slik vi gjorde. Vi spiste og koste oss gjennom Rødbet Hummus, Kimchi Bao, Silk Road Dumpling, Haitian/West African fusion karri og Thai is med kokkosnøtt base med pandan blad og peanøtter. Maten var helt fantastisk. Man kan også prøve den nye restauranten på Skillebekk som vi også allerede gleder oss til.

Retter med inspirasjon fra forskjellige veldedighetsprosjekter - Foto: Per Ramsö

Retter med inspirasjon fra forskjellige veldedighetsprosjekter - Foto: Per Ramsö

IMG_2655.jpg
IMG_2651.jpg

Silk Road ser mot de gamle handelsrutene i verden som bringer de første eksemplene på "fusion cuisine", med kulturer som ikke bare handler om ingredienser, men hele oppskrifter og matlagingsmetoder. Menyen deres består derfor av interessante kombinasjoner av smaker som skulle gjenspeile dette, i stedet for å fokusere på en region eller et kjøkken.

Donasjoner til utvalgte veldedige formål er også en viktig del av konseptet. Silk Road fokuserer på veldedighetsorganisasjoner som opererer i områdene der de finner inspirasjon til sine forskjellige retter. 

https://silkroadoslo.com/charities



Tidligere nyhetsbrev: