Samarbeidet med Hong Kong universitet

Samarbeidet med Hong Kong universitet

For andre året på rad kom det i sommer studenter og lærere fra Hong Kong universitetet for å hjelpe til på BCM. Hovedoppgaven var å lære barna våre engelsk. I 7 uker levde de sammen med oss, til stor glede og nytte for barna våre.

Glimt fra Thailand

Glimt fra Thailand

Skolehverdagen er godt i gang og Hong Kong studentene har reist hjem. De daglige rutinene er tilbake. Men kjernetroppen i arbeidet på Skolehjemmet har ikke forlatt oss og står på som før. Det er de ansatte. Uten dem ville alt stoppet opp.

Silk Road - vår matglade sponsor!

Silk Road - vår matglade sponsor!

I vår åpnet dørene til mathallen Oslo Street Food, i lokalene til Torggata bad. «Målet er at den nye mathallen blir en sosial møteplass for matglede og matkultur. Vi har gledet oss lenge til å fylle stedet med mennesker», sa gründer Wilhelm Larsen rett før åpningsdagen.

Nytt styremedlem i ThAid

Nytt styremedlem i ThAid

ThAid har fått nytt styremedlem. Vibeke Veiseth ble kjent med BCM i 2002 da hun studerte ett år i Australia. 

«Jeg er engasjert først og fremst fordi det er veldig givende å kunne hjelpe barn som ikke har fått hjelp til et like godt liv som meg selv.»

Oppussing og oppdragelse

Oppussing og oppdragelse

Det er enklere å pusse opp et hus til en standard vi er fornøyd med, enn å utvikle andres barn til å få de holdninger og væremåter som vi ønsker for dem. På et hus kan en bare fjerne råtne bord og bytte dem ut med nye, eller skru i noen gipsplater utenpå furupanelet vi er så lei av, eller friske opp stuen med en lysere farge. Med barn er det annerledes. 

Studentsenteret høytidelig åpnet

Studentsenteret høytidelig åpnet

Lørdag 25. mai var endelig dagen kommet for å offisielt innvie BCM’s nye Studentsenter. Styremedlemmene fra Sverige var på besøk og ungdommene våre hadde lagt mye arbeid i å få stedet pyntet opp. Alt var klart til å klippe snoren og ønske velkommen inn.

Hjelperen Bruktbutikk i Søgne

Hjelperen Bruktbutikk i Søgne

Frivillighetstanken lever i beste velgående i Søgne. Rundt 60 personer er gjennom Hjelperen Bruktbutikk engasjert i å forvandle ting som noen ikke lenger trenger til et bedre liv for mange mennesker i fattige land. Skolehjemmet BCM i Thailand er ett av stedene som gjennom mange år har mottatt økonomisk støtte fra Hjelperen.

Termitter og Bakeriet

Termitter og Bakeriet

I Thailand finnes mange innsekter som vi ikke naturlig har i Norge. Blant dem er termitter som det finnes mange forskjellige typer av. En av sortene svermer i tusenvis nå i regntiden, flyr rundt som i blinde og er for mange av oss ganske ekkelt å se på. Slik ikke for alle Thaier. 

Program for utrustning

Program for utrustning

For nordmenn er det vanlig å tenke at vi blir tatt vare på av staten fra vugge til grav. Det gjelder gode sosiale ordninger som svangerskapspermisjoner og barnetrygd, til helsesystemer og sykeordninger som inkluderer alle aldersgrupper.

Livshistorie – Tongchai

Livshistorie – Tongchai

For 21 år siden ble Tongchai født inn i en svært fattig Akha-familie i en landsby høyt oppe i fjellene i Chiangrai. Landsbyen var uten strøm, svært dårlig vei og ikke noe skoletilbud. Familien på 2 voksne og 5 barn dyrket sin egen mat og levde fra hånd til munn. 

En liten hilsen fra fornøyde gjester på BCM

En liten hilsen fra fornøyde gjester på BCM

Vi var spente da vi satte kurs for Gardermoen tidlig en søndag i januar. Datteren vår Marte, går på Bibelskolen i Grimstad (BiG) dette året, og på team sammen med fire andre, hadde hun vært på BaanChivitMai siden november. 

De frivillige

De frivillige

Også i år har BCM hatt gleden av å ha mange unge og gode frivillige som har hjulpet til, både fra Sverige og Norge. De som har vært der lengst er teamet fra Bibelskolen i Grimstad. 

Julefeiring på BCM

Julefeiring på BCM

Det har gått et par måneder siden den store julefeiringen på BCM, den ene dagen i året da barna får gaver. Julefeiringen varte bare denne dagen – det er tross alt et buddhistisk land – og dermed ingen juleferie. 

Nytt styremedlem i ThAid

Nytt styremedlem i ThAid

ThAid har fått nytt styremedlem. Marit Aamold ble kjent med BCM i 2002 da hun var student i Melbourne og president for ANSA Australia.

Julehilsen fra ThAid

Julehilsen fra ThAid

Lysene i vinduene blir tent, duften av jul fyller huset og gleden over å ha en familie gir livet et ekstra løft. Noen av oss har det særdeles bra. Mange i verden har få eller ingen forventninger til julen som nærmer seg. Det er bare en vanlig tid i et slitsomt liv som mest omhandler om å leve fra hånd til munn.

Økologisk prosjekt

Økologisk prosjekt

Vi tenker at det er viktig at våre barn ikke bare får kvalitet i fasiliteter, omsorg og undervisning. De skal vite at de får i seg så sunn mat som mulig også, slik at de kan holde seg friske. Det er godt for de ansatte og besøkende å vite også.

Hjelp fra ungdommene

Hjelp fra ungdommene

Mange av de store ungdommene som studerer og bor i byen arbeider på bakeriet vårt på kveldene og i helgene mot betaling. Noen av dem har nå fått så mye kunnskap at de kan komme og hjelpe til på Skolehjemmet.

Sonans – vår nyeste sponsor

Sonans – vår nyeste sponsor

For et par år siden begynte vi å sondere muligheten for et samarbeid med Sonans Utdanning. Les mer om veien til et givende samarbeid.

Nytt BIG-team

Nytt BIG-team

I begynnelsen av november landet 5 friske norske ungdommer i Chiangrai. De utgjør det nye BIG-teamet på BCM og skal være her til i slutten av mars 2019.