Sonans må arbeide for føden.JPG

Om Sonans

Sonans Utdanning underviser privatister som skal fullføre sine vitnemål, eller ta fag for å oppnå ønsket poengsum for å kunne søke spesielle studier. Sonans har skoler i Tromsø, Trondheim, Bergen, Haugesund, Stavanger, Kristiansand, Porsgrunn, Drammen og Oslo, og i tillegg tilbud om nettstudier. 9000 elever hvert år tar ett eller flere kurs hos Sonans. Sonans sin visjon er å løfte enkeltindividet, slik at alle kan nå sine mål om enten utdanning eller arbeid.

ThAid og Sonans Utdanning (Sonans) innledet et samarbeid allerede for to år siden. Den gang startet Sonans med å gi økonomisk støtte til ungdommer på BCM som ønsket å studere allmennfag på videregående skole. Det har lenge vært et ønske fra begge sider at utsendinger fra Sonans skulle besøke BCM i Thailand for å se arbeidet på nært hold og legge planer for en mulig utvidet støtte. Nå i november kom seks representanter fra Sonans på besøk. 

DSC06378.jpg

Det ble fem innholdsrike dager med mye informasjon om arbeidet BCM driver, mange kulturopplevelser, sightseeing, videoopptak og strategimøter for veien videre. De besøkende likte det de så og opplevde at det var mange sammenfallende verdier mellom Sonans og BCM. De kunne med selvsyn se at barna på BCM hadde det bra og at de hadde gode oppvekstsvilkår og muligheter til å få skolegang hele veien opp til høyere utdanning. Sonans ønsker først og fremst å bidra til at ungdommene på BCM skal få økonomisk hjelp til sin videre skolegang, men vil også bidra med noe støtte til barna der. Fremover vil Sonans og ThAid sammen se på muligheten til både faglig støtte og bidrag til markedsføringen av hjelpeprosjektet. Håpet er også at elevene på Sonans skal bli minnet om at det er mange barn og ungdommer ute i verden som trenger hjelp for å få mulighet til å gå på skole og få en utdanning. Vi ønsker Sonans velkommen som støttespiller for ThAid og BCM, og håper på et langt og fruktbart samarbeid.