Namdta er født inn i Lahu stammen og hennes landsby ligger høyt oppe i fjellene på grensen til Burma. Det er langt til nærmeste skole og sivilisasjon. Dårlige veier og ingen strøm. Familien var svært fattig og hennes mor var avhengig av narkotika som så mange andre i landsbyen.
 

Moren fikk et tilbud hun ikke kunne motstå

Det var vanskelig å finne arbeid og skaffe nok penger. Moren bestemte seg derfor for å selge Namdta. Da var hun rundt 8 år gammel. Moren fikk et tilbud fra noen som trengte et barn. De ville gi noen hundrelapper for henne. Namdta blånektet, så det endte med at moren solgte lillebroren til Namdta i stedet for. Pengene tok snart slutt og da var det Namdta sin tur igjen til å bli solgt. Hun klarte med litt hjelp å rømme og ble tatt med til BaanChvitMai (BCM)*. Kjøperen kom for å hente henne der, men de ansatte klarte å beskytte henne.

 
Hun klarte med litt hjelp å rømme og ble tatt med til BaanChivitMai

Skoleflink og interessert i å lære

Dermed ble BCM det nye hjemmet til Namdta. Der fikk hun vokse opp i trygge omgivelser og fikk endelig gå på skole. Det viste seg at hun var svært skoleflink og interessert i å lære. Hun fullførte High School med gode karakterer og klarte til og med å komme inn på et universitetet. I løpet av et par år vil hun fullføre utdannelsen der. BCM har fullfinansiert hele utdannelsen for henne.

 
Hun fullførte High School med gode karakterer og klarte til og med å komme inn på et universitetet

Forbilde for mange

I tiden som student har hun besøkt BCM flere ganger. Namdta har fortalt sin historie til de nye barna på barnehjemmet og oppfordret dem til å benytte denne gylne muligheten de nå har fått til å få seg en utdannelse. Med sitt gode humør og fine innstilling til livet, har hun vært et godt forbilde for våre yngre barn.

Namdta er svært takknemlig for alt det BCM har gjort for henne og hun forstår at livet hennes ville vært veldig annerledes hvis hun hadde blitt solgt som barn. Hun sier at hun ønsker å bruke utdannelsen sin til å hjelpe andre og til å gi en bedre fremtid for barn som kommer fra vanskelige kår.

* BCM er et barnhjem i Chiang Rai i nord-Thailand som ThAid støtter.