Siripon ble født i en fattig Lahu landsby nær grensen til Laos. Hun tok oss med på besøk til landsbyen for å gi oss et riktig bilde av hennes oppvekstsvilkår. Vi møtte mye nød. De fleste husene var ”falleferdige”. Søppel over alt. Mange svært unge mødre med flere barn. Uten utdannelse, nesten uten skolegang.
 

 
Vi møtte mye nød

Hun måtte hjelpe til med å tenne opp opiumspipene

”Dette kunne vært meg”, sier Siripon. ”Hadde jeg vokst opp her, ville jeg enten vært sendt til Bangkok for å tjene penger på tvilsomme steder, eller så ville jeg vært gift, hattflere barn og bodd i et av disse husene”. ”I tillegg ville jeg sannsynligvis vært avhengig av narkotika”, forsetter Siripon. Hun har sett sine foreldre røyke opium ofte og da hun var barn måtte hun av og til også hjelpe til med å tenne opp opiumspipene.

 
...da hun var barn måtte hun av og til også hjelpe til med å tenne opp opiumspipene

Reddet fra fengsel av politiet

Skjebnen ville det annerledes for Siripon. Foreldrene til Siripon skilte lag da hun var rundt 7 år gammel, og sammen med hennes lillebror tok faren dem ut på en vandring for å finne arbeid. Hun forteller at de ofte gikk gatelangs, at de overnattet på mange underlige steder og at det var vanskelig å finne både arbeid og mat. Skolegang ble det lite av. Da hun var rundt 10 år gammel havnet faren i fengsel og ved hjelp av politiet fikk søskenparet plass på barnehjemmet til BCM.

 
Da hun var rundt 10 år gammel havnet faren i fengsel

Hadde gode læreevner

Siripon forteller at den første tiden på BCM var tøff, med mange barn og mye nytt å sette seg inn i. Selv om hun kom sent i gang med skolen, viste det seg at hun hadde gode læreevner. Hun forstod også tidlig at hun nå hadde fått muligheten til å få et godt hjem og til å ta en utdannelse.

Siripon var målbevisst. Hun ville bli noe. Hun var et av svært få barn fra BCM som klarte å komme inn på High School og fullføre årene der. Deretter bestemte hun seg for å studere videre på universitet i Chiang Rai, der hun går nå.

Siripon har nå passert 20 år. Hun er ei særdeles omsorgsfull, vennlig og dyktig ung jente – og dermed en flott rollemodell for barn og ungdommer på BCM. Hun har vist at det kan gå bra i livet, til tross for at utgangspunktet er det aller dårligste.

 
Målet hennes er en dag å kunne reise til et annet land

Målet hennes er en dag å kunne reise til et annet land for å få livserfaring, kanskje finne arbeid og skape en trygg og sikker fremtid for seg og sin familie. Hun er svært takknemlig for alt BCM har gitt henne.